Illúziórombolás

Az ideális férfiruhatár
2016-03-25
Internetes társkeresés I
2016-03-25
Show all

Illúziórombolás

Bármit vesz fel, viselni tudni kell.

 

A ruházattal kifejez, közvetít valamit a világ felé. Az első benyomás nagyon fontos, melyben nagy szerepet játszik az összkép és ezen nem kizárólagosan a ruházatot értem.
 Az öltöny –nyakkendő magabiztosságot, megbízhatóságot, erőt-hatalmat sugároz, amit elronthat egy-egy apró bakival.

Ebben a cikkben nem az egymáshoz illő ruhadarabokról, kiegészítőkről szeretnék írni, hanem az egyéb apróságokról.

Melyek ezek?

A Koszos cipő: ugye illúzióromboló, mikor minden stimmel a kinézetével, az alkalomhoz illő, megfelelő öltönyt sikerült kiválasztani, a hozzáillő inggel, nyakkendővel, cipővel.  Szituáció: a kocsiból kilépve, pocsolyába, sárba lép. Konklúzió: mindig kicsit korábban érkezzen a találkozóra, hogy legyen idő rendbe hozni az öltözékét –és persze az sem árt, ha eszköz is van a művelthez.

Gyűrött ing: Egy férfitől hallottam egyszer, az üzlettársával kapcsolatban: „Nem tudom, hogy csinálja, de mindig tökéletes a megjelenése, soha, sehol nem gyűrött az ing rajta”- Igen, bizony feltűnik az üzleti partnernek is – és nem csak a gyengébb nem képviselőinek J.

Testtartás: A legtökéletesebb öltöny is nevetségessé tud válni a viselőjén, ha legalább a kézfogás idejére nem húzza ki magát, és görnyedve viseli azt.

Körmök állapota: Ahogy az elején írtam, az öltöny határozottságot, megbízhatóságot, magabiztosságot fejez ki, egy fajta eleganciát sugároz a viselőjéről. Figyeljen oda a részletekre, ha tegnap kertészkedett, vagy hegymászáson vett részt, az dicséretes, de nem menti fel, a mai megjelenése alól. A köröm rágás nyomai is jól láthatók; bizony Én már láttam ilyen kezeket, a tökéletesen összeválogatott, színben, stílusban harmonizáló öltönyt viselő Úron.

Kongruens (hiteles viselkedés): Tudja, hogy miért vette fel az öltönyét, miért választotta ki pont azt az inget, azt a nyakkendőt, cipőt. Mit szeretne kifejezni megjelenésével, mit szeretne sugározni Partnerei felé. A tükörben pozitív képet látott, ragaszkodjon ehhez a képhez, ne akarjon más bőrébe bújni és felejtse el a „vízprédikálás, borivást is”! Maradjon az a magabiztos, hiteles, öltönyös fickó, akit a tükör mutatott.

Karikás szemek, nyúzott arc: Fogfájós csecsemő, éjjelig tartó buli, vagy a szomszédok mulatozása, bármiért is virrasztott az éjjel, tüntesse el a nyomait. Ma már a férfiak részére is kitűnő termékek kaphatók, hogy a gondosan választott öltöny – ing- cipő összhatását ne rontsa el, nyúzott, kiegyensúlyozatlanságot sugárzó arccal.

Illat: Nem a ma oly divatos, feromon tartalmú parfümökre gondolokJ, de nem árt, ha a tökéletes megjelenéséhez, az alkalomhoz megfelelő parfümöt is választ. A konditermi illat semmiképp nem lesz megfelelő, ám az is veszélyes lehet, ha túl sok parfümöt használ.

A megjelenés fél siker, az alkalomhoz illő öltöny, ing, cipő kiválasztása mellett, ügyeljen a fenti részletekre is.
Makádi Liza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük