Az első találkozás az anyóssal

Öltöny megóvása
2015-05-26
Dresscode
2016-03-25
Show all

Az első találkozás az anyóssal

Hogyan öltözzön, a sorsdöntő első találkozásra, a leendő anyóssal?

Nem véletlenül születnek az anyósviccek, hiszen ki az, aki párja édesanyjánál kritikusabban szemlélheti Önt? Mi jár ilyenkor az anyuka fejében? Ő lesz a megfelelő a lányomnak, kényezteti majd, a tenyerén hordozza? Boldog lesz vele? Így aztán nagyon is kritikusan fogja vizsgálni Önt. Tegyen meg mindent, hogy jó benyomást keltsen, hiszen nem mindegy, hogy az elkövetkezendő évtizedekben ferde pillantással és rikácsolással, vagy őszinte mosollyal és kedves beszélgetésekkel fogadják.

Az első találkozásnál mit vegyen fel, hogy jó benyomást keltsen?

Nyilván már jól ismeri szíve hölgyét, mire ez a találkozás létrejön. Így jó pár dolgot tud, a családjáról, az anyukáról, de ennek ellenére nem árt külön is felkészülni, célirányos kérdésekkel.

Amennyiben családi ebédre hivatalosak, Ön kényelmetlenül érezheti magát, akkor is, ha alul –és akkor is, ha túlöltözött. Hiszen beállíthat pólóban, farmerban, mikor mindenki öltöny-ing- nyakkendőben fog az asztal körül ülni, de lehet fordítva is. Mindkét helyzet kínos lesz.

A legjobb, ha pontos információt kér kedvesétől, a családi öltözködési szokásokról, bár még ekkor is érhetik meglepetések, hiszen, lehet, hogy egy sportos családban, kifejezetten az Ön tiszteletére, a családi ebéd alkalmával, mindenkin: férfiöltöny, vagy férfi zakó, ing, nyakkendő lesz.

Ezek alapján, a legjobb, ha a párja rákérdez a családtól ki-miben fog megjelenni az eseményen.

Ezután nincs más hátra, csak megtalálni az ehhez leginkább megfelelő öltözetet.

Gondolok itt, pl.: a szín összeállításra.  Hiszen a fekete ing, vagy fekete galléros póló valóban tud elegáns is lenni, de első találkozásnál inkább a pasztellszínek, vagy a meleg színek közül válasszunk. Amennyiben sportosabb családdal van dolga, akkor sem ajánlanám az első találkozásra a farmernadrágot. Választhat, szövetnadrágot, kordbársony nadrágot, kánikula- vékony vászonnadrágot, slack nadrágot.

Ne felejtse el, hogy az anyuka fogja Önt kíméletlenül tetőtől – talpig, kívül – belül megvizsgálni. Biztos lehet benne, hogy a zokni sem marad ki, azaz felejtse el a fehér sport boka zoknit, vigyázzon, hogy megfelelő színű és hosszú legyen (sötétebb és ne látszódjon a lábszára). A cipő is sokat elárul a viselőjéről, azaz ne legyen kopott talpú, szakadt, koszos. Természetesen ez is színben, stílusban az öltözékéhez illő.

Haj és a körmök- egy kritikus, lányát féltő anyuka, elsők között nézi meg!

Ha ezek rendben vannak, akkor az úton lelkileg is teljesen hangolódjon rá a családdal való találkozásra és biztos minden rendben lesz!

Makádi Liza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük