Kabát, multitól vagy minőségi?

Internetes társkeresés II
2016-03-25
Karcsúsító trükkök
2016-03-25
Show all

Kabát, multitól vagy minőségi?

Neked mi az elsődleges szempont téli kabát vásárlásnál, az ár, vagy a minőség?

Sajnos itt az ideje, hogy érdeklődj kabát fronton is az üzletekben.Neked, mi az elsődleges szempont férfi téli kabát vásárlásnál, a téli kabát ára, vagy a minősége, tartóssága?

Mutasd a ruhád és megmondom ki vagy- sajnos ez igaz. A ruházat alapján születik meg rólad az első ítélet, az első benyomás. Lehetsz, Te a világ, legkedvesebb, legjobb embere, ha a ruháid, azt fejezik ki, hogy hanyag vagy.  A ruha tükrözi az igényességed, ápoltságod. Ez vonatkozik a téli kabát viseletedre is, hiszen télen ez az első, amit belőled látnak.

Egy személyes tapasztalatom, a férfi téli kabát gyártásról, az  ár- minőség értékéről.
Az egyik multi hálózat rendelt 60.000 db férfi téli kabátot egy gyártótól, a kikötés, hogy egy darab télikabát 5000 Ft legyen.

Jó üzlet, ugye? A gyártó hülye lenne elutasítani, 60.000 darabos férfi téli kabát  megrendelést. Csakhogy, az 5000 forintban, már a cég haszna is benne kellett, hogy legyen.

Mit tehet ilyenkor a gyártó?

Leül a mérnökökkel, és számol. Anyag költség, előállítási költség, stb.
Végül sikerült megalkotni, az 5000 Ft-os férfi téli kabát mintát. Elfogadták, és jöhetett a megrendelt férfi tél kabát mennyiség előállítása.

Milyen is lett ez a téli kabát? Ugye van elképzelésed róla? Az 5000 Ft-os téli kabát is nézhet ki jól, hiszen ez is szempont volt, de vajon mennyire lesz tartós? Hiszen nem lehetett minőségi anyagot használni, a varrásnál sem lehetett aprólékos, sok idővel, munkával járó műveleteket beiktatni.

Ebből a téli kabátból, vajon hány darabot kéne ahhoz venned, hogy a tél végig, járhass, szégyenkezés nélkül benne? Vajon mennyire fogja betölteni a funkcióját? Azaz, véd a hideg ellen, elegáns megjelenést biztosít, vagy bolyhosodik, elszakad, gyűrődik, átázik, fázol benne? Az olcsó téli kabát anyag minősége, vajon mit közvetít rólad és valóban annyira olcsó?

Ha azt mondod, nem engedheted meg magadnak, a drágább ruhadarabokat, gondold végig, hány olcsó ruhát vettél, mely rövid időn belül tönkre ment, hordhatatlan lett? Míg, ha kevesebb, de minőségi ruhát veszel, azok, a megfelelő ápolás, tárolás esetén, évekig ruhák maradnak. A férfi téli kabátra ez különösen igaz.
„Nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsó dolgokat vásároljunk”-ahogy a mondás is tartja.
Makádi Liza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük