Rövid kisokos a férfi nyakkendők vasalásához

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Rövid kisokos a férfi nyakkendők vasalásához

Rövid kisokos a férfi nyakkendők vasalásához

Házilag tesztelve!


nyakkendők megkötésével, egész napos hordásával, kioldozásával óhatatlanul ki vagyunk szolgáltatva a makacs gyűrődések keletkezésének. Egy munkanap, hosszabb megbeszélés, fogadás után a kibontott vagy bontatlanul levettnyakkendők az esetek nagyon nagy többségében gyűrődöttek lesznek. Mit tehetünk ilyenkor? Jámboran hagyhatjuk kibontva őket lógni, bízva: kirugózzák maguk.

nyakkendo2 Férfi nyakkendőt vasalni?

Ez sajnos nagyon ritkán működik. A legtöbb nyakkendőt vegytisztításra ajánlják, (óvatosan lehet hideg vízben kézzel is mosni)  de ha nem lennénk biztosak benne, hogy milyen eljárásokat alkalmazhatunk, megnézhetjük azokat a belső címkén.

Hogy jobban megismerjük a terméket és a követhető eljárást, tegyünk egy próbát!

 

A következő kísérlet elvégzését kizárólag tapasztalt háziasszonyoknak, illetve házimunkában gyakorlott férfiaknak ajánljuk!

A kísérlet elvégzése két úton lehetséges.
1; Veszünk egy nem használt, régi nyakkendőt amit készek vagyunk beáldozni a kíváncsiság oltárán. Szükségünk lesz még egy vasalódeszkára, vagy valamilyen sima felületű lehetőleg fa lapra, asztalra és egy vasalóra. Készítsünk elő mindent egy átlagos vasaláshoz. Egyszerűen helyezzük fel a nyakkendőt a hátoldalával a sima felület felé és várjuk meg míg a vasaló a szükséges hőmérsékletűre melegszik.
Könnyed, gyors és lehetőleg lágy mozdulatokkal húzzuk végig a vasalót a nyakkendőn.  Itt fontos, hogy a nyakkendő teljes egészén húzzuk végig a vasalót, mivel a különböző nyakkendők más-más összetevőket tartalmazhatnak így fennáll a veszélye az anyag megégésének és nyúlásának, ami semmilyen tekintetben sem lehet esztétikus. A beáldozandó nyakkendőn nyugodtan kísérletezhetünk, tovább tarthatjuk rajta a vasalót, próbálgathatjuk az anyag tűrőképességét. Így értékes tapasztalatokat szerezhetünk az anyagok tulajdonságairól, amik jó szolgálatunkra lehetnek a jövőben.
Munkánk végeztével nézzük meg a nyakkendőt. Kisimultak a gyűrődések? Keletkezett valamilyen kár az anyagban?

nyakkendo3 Férfi nyakkendőt vasalni?

2; Veszünk egy jó minőségű nyakkendőt a ruhatárunkból. Mindegy, hogy mikor és milyen időközönként hordjuk. Lehet alkalmihétköznapi, a lényeg: ellentétben az előzővel sajnáljuk, ha kár keletkezne benne.

Itt még óvatosabban kell bánnunk az anyaggal mint az előző esetben (ne feledjük az első eset tapasztalatait!) és ha vasalónkon van pluszban gőzvasalási funkció, használjuk körültekintően a gyűrődések kisimítására.
nyakkendők nagy körültekintéssel moshatóak. Ajánlott kézzel, alacsony hőmérsékleten ami maximum 30 fokot jelent. Mivel elsődleges cél a nyakkendő tisztítása mellett annak vasalása: A sima felületre helyezett nyakkendőre rakjunk egy vastag vásznat és alacsony hőmérsékleten, gőzöljük azt ki. Ügyeljünk, hogy a vászon ne nedvesedjen át túlzottan és mindig takarja a nyakkendő anyagát. Ha végeztünk kézzel ki is simíthatjuk, majd függesszük fel valahová ahonnan nem eshet le és „kilóghatja” magát. A vasalás során óhatatlanul (főleg ha a gőzölés funkciót használjuk) átnedvesedhet a vászon, így anyakkendő anyaga is. A maradandó gyűrődések elkerülésére kell lógatni és száradni hagyni.

Fontos tudnunk: a kezelési útmutató mindig a legérzékenyebb anyaghoz, anyagokhoz igazodik.
taboo-hungary.eu oldalon Ön is könnyedén kiigazodhat a jelzések között.

TABOO- Éld meg a vágyaidat!TABOO: Éld meg a vágyaidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük