Ön betartja a divatos férfi öltözködésének 8 alapszabályát?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Ön betartja a divatos férfi öltözködésének 8 alapszabályát?

Tesztelje le most!

Úgy, mint az etikettnek, az öltözködésnek is megvannak a maga szabályai. Amerikai stílusszakértők szerint létezik nyolc kritérium, amit minden divatos férfinak észben kell tartani ahhoz, hogy kifogástalan legyen az öltözéke.

A férfiak dolga az öltözködésben némileg nehezebb, mint a nőké. Nem csak azért, mert a nők veleszületett természetes és vitathatatlan tulajdonsága, hogy egyszerre többfelé is tudnak figyelni, és ebből az egyik mindig a ruházkodás, hanem azért is, mert a férfiruházat választéka nem mozog olyan széles skálán, mint a hölgyek esetében. Van azonban egy stabil kapaszkodó, amit nem szabad elfelejteni. Mégpedig, hogy a férfi öltözködési stílusok lefektetett szabályai nemigen változnak, van ami sosem megy ki a divatból. Ehhez már csak észben kell tartania azt a néhány jó tanácsot, amiknek a segítségével nők nélkül is hibátlan lesz az öltözéke!

 

1. Tisztítsa otthon!

ing-tisztitasAz ingek vegyi tisztítása a tévhitekkel ellentétben nem tesz jót a ruháknak. Bár hozzáértő kezek varázsolják tisztává a ruhadarabokat, a vegyszeres tisztítás jobban igénybe veszi a textilt, így az hamarabb tűnik elhasználtnak.

 

2. Szárítsa vállfán!

A következő, szintén a tisztítással kapcsolatos tanács szerint a gépi mosás után jobb, ha nem szárítógépben szárítjuk az inget (sőt a pamutpólókat is), hanem egy vállfára akasztva, kifüggesztve szárítjuk. Kevésbé lesz munkás a kivasalása és a ruha színe is tovább megmarad. Nem is beszélve arról, hogy a kevesebb házimunka a kedvesének, és így a kapcsolatának is kedvez!

 

3. Gombolja be felül, gombolja ki alul!

Feltehetőleg Önnek is sokszor gondot okoz, hogy hogyan lehet alkalomhoz illően, mégis kényelmesen viselni a zakót. Melyik gombot illik kigombolni egy jó vacsora után vagy a hőségben? Az etikett szerint a felső gombot kell begombolva tartani, ezzel szemben az alsót nyugodtan hagyja nyitva.

 

4. A nyakkendő a lényeg!
nyakkendő-taboo

Az öltöny ,,ékszere” a nyakkendő. Figyeljen oda, hogy a nyakkendő mindig passzoljon az öltözékhez és az alkalomhoz, amin viseli. Sőt a nyakkendő viselésébe még egy kis humor is becsempészhető, persze mértékkel! Ha a kedvesével mutatkozik, szép, ha a nyakkendő színe és a hölgy ruhája harmóniában van.

 

kek-polo-taboo5. A pólót is vasalja ki!

Remélhetőleg Ön is a szerencsésebb férfiak közé tartozik, akiknek nem kell vasalniuk, de ha mégis, nem szabad megfeledkezni a pamut pólókról sem. Bár férfi szemmel első ránézésre tökéletesnek tűnhet a szárítóról lekapva is (arról nem is beszélve ha vállfán szárítjuk), jobb tisztában lenni azzal, hogy az élére vasalt póló nem csak a nők szemében kelt jobb benyomást, de az öltözék is rendezettebbnek tűnik tőle.

 

6. Praktikus tipp, ha késésben van..

.. a vasalásról természetesen akkor sem lehet lemondani. Viszont akad olyan praktika, amivel időt spórolhat. Ha a mandzsetta rész, a gallér és az ing elülső része már ropogósra van vasalva, néhány kis ránc az ing oldalán kevésbé lesz feltűnő.

 

7. Ha csak egy öltönye van..

.. akkor bizony a kicsit nehezebb szövésű öltöny a célszerűbb. Hiszen egy nyári öltönyt télen viselni pontosan azt a benyomást kelti, hogy nem volt mit felvennie. Egy vastagabb szövésű anyag viszont nyári színekkel kompenzálva (ing, nyakkendő) ugyanolyan jól mutat. Ha pedig nem biztos benne, hogy mi a nyári divat, van néhány tippünk a számára:, csak kattintson ide!

 

8. A cipő

Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy! Ez egy helyénvaló állítás, a cipője sokat elárul az emberről, ezért érdemes stílusos, de kényelmes cipőt venni. Nem kell azonban mindig cipőfűzős bőrcipőben járni, egy jó bakancs, szandál vagy mokaszin éppolyan divatos lehet.oltonycipo

 

Ha Ön mindennap divatosan akar megjelenni, a stílus 8 szabályáról nem szabad elfeledkeznie! Persze, mint mindenben, ebben is először rutint kell szerezni. Az online Taboo magazinban további tanácsokat talál a férfidivatról, öltözködési etikettről és mindarról, amit egy stílusos férfinak tudni kell! Tudjon meg többet a Taboo Magazinból!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük