Öltöny vásárlás

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Öltöny vásárlás

Öltöny egyenlő elegancia

Habár az öltöny a férfi egyik leghatékonyabb, ráadásul legális fegyvere, de ha nem megfelelőt választ, könnyen maga ellen fordulhat és kétélű is lehet: nem mindegy, hogy segíti és megsokszorozza az esélyeit, vagy éppen ellehetetleníti és nevetségessé teszi viselőjét.

Olyan, hogy jó öltöny nincsen, mert nem lehet mindenre jó Más kell esküvőre, temetésre és bálba. Megint különböző egy üzletembernek és egy katonának, más egy rendőrnek vagy egy biztonsági őrnek. És ha arra kell, hogy abban szeretnék utazni vagy előadni, megint teljesen eltérőek az elvárásaim. De olyan, hogy rossz öltöny egészen bizonyosan van, és sajnos elég sok.

 

Mit vizsgáljon meg mielőtt megvásárolja az öltönyét?

  • Girbegurba varratok, feslő gomblyukak – Talán az alapanyagnál is fontosabb, hogyan van egy öltöny megcsinálva. Szépek egyenletesek, egyenesek-e a varratok, a gomblyukak jó helyen vannak-e, gombolódnak-e a gombok?
  • Lógó , hullámos, aszimmetrikus gallérok – Silány kidolgozás: nem egyformák, nem szimmetrikusak az alkotóelemek: a gallér két oldala, a zsebfedők, vagy éppen a két eleje.
  • Aszimmetrikus, ferde gallér – Néhány apró kellék, ami az öltöny általános minőségről árulkodik, ha nem foglalkoznak ezekkel, az öltönyön meglátszik, ennyit foglalkoztak a többi részlettel is: van-e a gallér alatt gallérfilc, az ujjabélés csíkos-e, mennyi belső zsebe van? Egy komoly zakónak mindkét oldalon van zsebe, sőt tollzsebe és alul névjegy tartó zsebe is van.
  • Elnyúlt zsebek – Le vannak-e varrva (csak ideiglenesen )a zsebei, hogy ne deformálódjon el?Az öltönynek tökéletesnek kell lennie még akkoris, ha nem éppen a legdrágábbat választja.
  • Kemény, rossz fogású, sőt akár hibás vagy gyűrődő, rossz esésű anyagból készült öltöny – Akár egy nőbe, már első pillanattól kezdve bele kell szeretnie, ez sem fog elmúlni, de ha nincs meg az eső pillanattól, garantáltan nem fogja megszeretni.
  • Nem sikkes, bumfordi fazon, rosszabbul néz ki benne, mit nélküle. – Bizony, ha felpróbálja, legalább egy kategóriával jobban kell kinéznie, és az öltönynek el kell takarnia tartásának, testalkatának hibáit. Sajnos, lefogyasztani, és izmokat növeszteni nem fog, de a hibákból sokat takar és kompenzál.
  • Kényelmetlen, nem tud benne mozogni, szétreped, egy kínszenvedés, ha felveszi. Feltétlenül legyen kényelmes. Az öltöny nem fűző, amit ki kell bírnia, hanem egy kényelmes ruhadarab.
  • Ha felveszi, és párja annyit mond, nem rossz, még keressen tovább! Egy jó öltöny tartást ad. Sajnos, csodát nem tesz, és csak egy kategóriával fog jobban kinézni viselője, de ha ez nincsen így, tegye le és keressen egy másikat!

Az öltöny az egyik legférfiasabb ruhadarab. Ma talán a legtöbbet a politikusokat támadják. Talán nem véletlen, az sem, hogy ők döntően még ma is öltönyben dolgoznak. Az öltöny tényleg fegyver. Megnyit minden kaput, szabaddá teszi az utat, nem is csoda, hogy egyre kevesebben hordják. Sajnos, ahogy az igazi nőkből úgy az igazi férfiakból is egyre kevesebb. Tegyen egy próbát, megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük