Öltözködési hibák

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Öltözködési hibák

Váljon Ön is a megjelenés mesterévé!

Kis odafigyeléssel  könnyedén megelőzheti, hogy megmosolyogják!

Az öltöny a férfi egyik legerőteljesebb fegyvere, de ha néhány alapszabályt nem tart be, könnyen maga ellen fordulhat!

Az öltöny viselése akkor is jelentős előnybe hozza, ha erről partnere nem is tud, kivéve, ha elkövet néhány brutális hibát, amikor az előnyből hátrány lesz, de csak egy kis odafigyelés szükséges a legdurvábbak elkerüléséhez!

 

1. Zokni, lábbeli

Bokalengő zokniLegelőször vegyük az egyik leglátványosabb mutatványt!

A fehér zokni nagyon praktikus: lehet hipózni, jól tisztítható, sportoláshoz ideális. De könyörgöm, öltönyhöz föl ne vegye!

  • Válasszon inkább az öltöny színével megegyező, legalább olyan hosszú zoknit, amelyből semmiképpen sem kandikál ki a szőrös lába!

Ha már a zokninál tartunk.

  • Nyáron semmiképpen se vegyen zoknit a szandálhoz, inkább menjen el pedikűröshöz. Az ápolt lábbal kényelmesebb a szandál és kevésbé elkeserítő látvány!

A fehér zoknis borzalomhoz hasonló az öltönynadrághoz felvett sportcipő.

Főszabályként: öltönyhöz azonos színű öltönyzoknit és cipőt, sportruházathoz sport zoknit és sportcipőt, míg a casual ruházathoz, természetesen a casual megfelelőket választjuk.

A jó minőségű, kimondom, drága lábbeli nagyon fontos! Messziről látszik az olcsó, viseletes, kínai piacos cipő! Nehezen hihető, hogy viselője egy komoly és megbízható ember, az meg ha valaki egy ilyen cipőben arról beszél, hogyan kell meggazdagodnom, megmosolyogtató…

 

2. Nadrág

Nadrágja ne legyen  bokalengő, mert az mulatságos: még dalok szövegei is szólnak erről ”…lavórban vették róluk a méretet, így a nadrág túl rövidre méretett,…”- éneklte a Régi Hungária Együttes, és ügyefogyottságát hangsúlyozandó, Mr. Bean is ilyen bokalengőt hord. De a másik véglet, azaz ha nincsen felhajtva a nadrág szára, túl hosszú és ezért tapos rajta, nem kevésbé szívderítő!

Az öltöny nadrágja érjen pontosan cipője sarka fölé!

 

3. Méret

Vásárláskor figyeljen a méretre! Minden ruhájának kényelmesnek kell lennie!

Próbálja ki

  • guggoljon, hajoljon le benne,
  • emelje fel a kezét, mintha kapaszkodna a buszon, vagy autót vezetne,

ha ezek nem mennek gond nélkül, válasszon egy másikat!

 

Közmulatság tárgyává válhat, ha leüléskor, jó hangosan szétdurran a nadrág ülepe, de az sem sokkal kellemesebb, ha csak megemeli a kezét, és a varrat megreped a zakója ujjánál.

Ha felszalad pár kiló, mindenképpen vegyen megfelelő méretű ruhadarabokat, hiába gondolja, hogy pár hét alatt úgyis visszafogyja, ez egyrészt nem biztos, másrészt a szűk ruha éppen felhívja a figyelmet arra, amit palástolni akar.

Ha már van egy kis pocak, inkább  takarja el, ha könnyedén beéri a ruha, mintha úgy feszül, hogy éppen csak le nem pattan a gomb róla.

 

4. Zakó

De figyelem, ha túl nagy a zakó, és mint egy köpeny lóg valakin, az érzésre olyan, mintha egy gazdag ás kissé túlsúlyos rokon passzolta volna el megunt darabját!

Ha meg nem elég hosszú a zakó, megint csak Mr Bean jelenik meg lelki szemeim előtt… 

Tehát se szűk, se bő, se túl rövid, se túl  hosszú ne legyen!

A szabály tehát:

A zakó hosszát úgy ellenőrizheti, hogy egyenesen lelógatott kezének ujjait behajtva éppen a zakó alját kell megfognia.  A zakó ujja alól pedig az ingnek kb. két centire ki kell látszania!

Tipp:

Legjobb, ha az öltönyt hosszú ujjú inggel próbálja! Még vásárláskor ellenőrizze a zakó ujjának hosszát is!

 

Ing

5. Ing

Ne hordjon öltönyt rövid ujjú inggel! Nagyon elszomorító, kulturálatlan látvány!

 Az ingnél fontos szabály, hogy ne legyen szűk. A legjobb, ha felpróbálja: a nyaknak kényelmesnek kell lenni begombolva, hiszen egész nap így kell viselnie, és nagyon közönséges, ha kínjában kigombolja a felső gombokat, és csak a nyakkendő tartja össze egy kicsit.

Elég jellegzetesen megmosolyogtató és sutyi a kigombolt ing nyakkendő párosítás, pláne rövid ujjú inggel! Még ennél is sokkal rosszabb, ha pocakban „kinőtte” , és még mindig hordja: a felszaporodott kilóktól az egykor csinos inget már csak alig lehet begombolni,a gombok pattanásig feszülnek, a szőröcskék itt-ott kikandikálnak, és tárgyalópartnere ide-oda hajlong, nehogy az egyik gomb, ami a nagy feszüléstől lepattan, ki találja ütni a szemét! Csak kényelmetlen, nem annyira látványos hiba, ha rövid az ing ujja: vezetésnél, vagy ha kinyújtja a kezét, nem hagyja kényelmesen mozogni!

 

6. Nyakkendő

A nyakkendőnél figyeljen egyrészt a hosszra: megkötve az övcsat közepéig kell érnie! Viszont sohase lazítsa meg a gallérját, és húzza szét, ha kényelmetlen, vegyen nagyobbat! 

Vigyázzon! Bár egy vicces nyakkendő felvétele céges bulin, vagy baráti összejövetelen esetleg maszkabálon jóízű nevetés tárgya, de egy állásinterjún nem biztos, hogy a lazaságunkat fogjuk megmutatni egy ilyen mulatságosnak szánt, feltűnő nyakbavalóval, lehet, hogy akik először, vagy ritkán látnak minket, ízlésficamosnak is gondolnak bennünket. És nem a nyakkendőn fognak derülni.

 

7. Reklámcímke

Az öltöny zakó ujjára reklámcímkét rögzítünk pontozó öltéssel, hogy könnyebben észrevegye a TABOO öltönyt a többi öltöny között vásárláskor a boltban.

Ön ne legyen hirdető oszlop! Szedje le róla!

Ahogy hazaviszi az öltönyét, mielőtt legelőször felvenné, távolítsa el a az ujjáról a címkét kisollóval a címke felöl, nehogy megsérüljön az öltöny anyaga!

 

8. Kiegészítők

A nadrágot mindig övvel hordja (persze mondanom sem kell, hogy megfelelő méretű, és színű, szép és nem túl vékony, esetleg szakadt vagy repedezett övről beszélünk): anélkül kényelmetlen is a nadrág, de nem is néz ki jól!

Viszont ne essen a másik végletbe sem! Egy elegáns karórán és egy ízléses övön kívül más kiegészítő nem biztos, hogy javít az összhatáson: fülbevalók, piercingek a szájban vagy arcon, vagy egy vastag és drága akár arany nyaklánc éppenséggel pont az ellentétes hatást váltják ki!

 

A legnagyobb öltözködési hibák után engedjen meg egy megjegyzést!

 

TisztálkodásNagyon nehezen tudom elképzelni a kifinomult megjelenést – bocsánat – a mindennapi alapos mosakodás nélkül! Sajnos, sokszor találkozni olyan emberekkel, akikről érezni, hogy olyan elfoglaltak, hogy a tisztálkodás már nem fér bele a napi időbeosztásukba. De ha már messziről érezni, hogy megérkezett „Oroszlánszagú Richárd”, kár is minden további erőlködés, lőttek az egész imázsunknak.

 

A tisztálkodásnak ki kell terjednie a száj higiéniájára is. A fogmosás alapvető. De lehet, hogy egy fogselyemre is szüksége lesz azoknak, akiknek az ételmaradvány beszorul a fogai közé, mert ha rossz fogai vagy a rohadó ételmaradékok miatt kellemetlen a lehelete, máris visszataszítóvá válhat, és akár kapcsolatok is rámehetnek erre a ki sem mondott hibára.

 

Viszont képzelje csak el fordítva: egy ápolt jó frizurával, (figyelni kell minden kikandikáló szőrzetet akár a szemöldökből, a fülből, az orrból vagy a nyakból álljon is ki: egy nyisszantás és le vele!) szépen manikűrözött, ápolt kezekkel, frissen borotváltan, egy finom arcvízzel és csak fukarul adagolt, diszkrét de azért érezhető, finom férfias parfümmel, minden más is, amitől megítélésünk függ, sokat javul és akár tudat alatt is sokat dob megjelenésén!

 

Legtöbben először a szemébe néznek, de sokan vannak, akiknek a kezek a legfontosabbak!

Annál is inkább mert bemutatkozáskor, találkozáskor egy kézfogással köszöntjük egymást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük