Napbarnított Bőr, Smink Készlet,Extravagáns Férfi Zakó, Férfi Ing, kik Ők?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Napbarnított Bőr, Smink Készlet,Extravagáns Férfi Zakó, Férfi Ing, kik Ők?

Merész színű, elegáns, extravagáns férfi ing, férfi zakó, öltöny, póló, pulóver, mellény, jellemzi a metroszexuális férfiak öltözködését.

 

Ők a boxer alsónemű darabjukat sem akárhonnan vásárolják.

Mark Simpson brit újságíró 1994-ben használta először a kifejezést, az Independent-nek írt soraiban.

 

 

Ekkor kezdtek el foglalkozni a nagyvárosi férfiak köreiben feltűnt új jelenséggel, azaz a férfiakkal, akik a nőkre jellemző tulajdonságokkal rendelkeztek. A férfiak, akik női magazinokat olvasnak, manikűröshöz, pedikűröshöz járnak, festik a hajukat, testápolókat, hidratáló krémeket használnak, gyantáztatnak, akik a fél fizetésüket szépségápolási szerekre költik. A metroszexuális férfiak érzékeny lelkületűek, mernek sírni, ki tudják fejezni érzéseiket, érzelmeiket.

 

Egyes kutatók szerint, ez a jelenség, a nemi szerepek átalakulásának köszönhető, mely szerint a nők önállósodtak, szingliként is megállják a helyüket, amihez a férfiak alkalmazkodtak. Az ide tartozó férfiak is azt vallják, egyenjogúság van, nekik is joguk van festeni az arcukat, körmüket, stb. Az, hogy mennyire elterjedt életstílusról van szó, azt abból is láthatjuk, hogy USA-ban, a 2003-as évet a metroszexuálisok évének nyilvánították.

A metroszexuálisok jelképének számítanak, pl.: David Beckham és David Bowie, Brad Pitt, Adrian Brody, Guy Ritchie, Justin Timberlake, Lenny Kravitz, Ewan MacGregor, Sting, Mick Jagger.

A metroszexualitás elengedhetetlen része – a szépségápoláson, testedzésen kívül – a kifogástalan elegancia.
Ezen körbe tartozó férfiak, nemcsak az alapruhatárral rendelkeznek, mely: öltöny, zakó, nadrág, férfi ing, nyakkendő kollekciót jelent, hanem az ezekhez szükséges, télikabát, dzseki, valamint a laza elegancia nélkülözhetetlen elemei a póló, pulóver, mellény. Természetesen a minőségi alsónemű, alsónadrág, boxer, zokni, öv sem maradhat ki.

Részletesebben:

Számukra az első rendű szempont, hogy minden kifogástalan minőségű legyen rajtuk. Az Ő ruhatárukat, nem a hagyományos fekete, barna, szürke és egyéb sötét árnyalatú öltöny, zakó, télikabát határozza meg.

 

Nem riadnak vissza az extrém színektől, formáktól. A férfi ing színe is lehet rózsaszín, de ugyanez vonatkozik a póló színére is. A póló általában mély kivágású.

 

A nadrág, férfi ing, póló, zakó, öltöny, sőt a kabát, dzseki is,mind mind mutat valamit, hiszen ha annyira odafigyel a testére ( nem szteroidokkal felfújt régi macsó típusú test ), akkor azt mutatni is kell.  A nadrág, feszüljön a hátsón, vagy mutasson többet és legyen csípőnadrág. Az öltöny legyen igazán testhez álló, ugyanígy a zakó is.

 

Az ing, póló merész, akár élénk színű. Persze mindezek még az öltöny, nyakkendő, ing, zakó esetében is a legutolsó divat szerint készüljenek.

A lényeg a tökéletes, kifogástalan megjelenés, mely az arcon, bőrön, testen, öltözéken egyaránt látszik.
Az igényesség dicsérendő, szeretjük és, ha nem esik át a túlsó oldalra – nem piperkőc lesz belőle-, akkor nincs is vele gond.

 

Makádi Liza

 

Taboo – Éld meg a vágyaidat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük