Milyen legyen az öltönyöm?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Milyen legyen az öltönyöm?

Milyen legyen az öltönyöm? Férfi öltöny Az öltöny a legkülönlegesebb ruhadarab, a legfontosabb alkalmakkor vesszük fel, de hogyan válasszak, és melyik alkalomra mit keressek?

Mutasd az öltönyöd, megmondom, ki vagy!

Ballagó öltöny

Ballagó öltönyEgy fiatalembernek többnyire ez a legelső öltönye, ezért fontos, hogy jól szabott és a lehető legkényelmesebb legyen, hogy könnyebb legyen a farmer után megszoknia ezt a nemes viseletet, de amiatt is, hogy valóban jól és magabiztosnak érezze magát benne, hiszen ebben fog érettségizni sőt felvételizni is.

Valószínűleg még nem a legjobb alapanyagból készül, de azért nem a tiszta poliésztert javasolnám, egy poliészter viszkóz viszont tökéletesen megteszi, ebben már nem kell szégyenkeznie, mert alig látható a különbség egy gyapjús öltönyhöz képest, ráadásul egy-két év, és már itt is, ott is kinövi ezt az első öltönyt.

Ennél az öltönynél a kényelem, a gazdaságosság és a meglepően sikkes, elegáns, ünnepi megjelenés a legfontosabbak. A TABOO Junior öltönyök éppen ezt nyújtják Önnek.

Vizsgázó öltöny

TABOO Exam – a kispénzű egyetemisták, pályakezdők takarékos, de minden igényt kielégítő öltönye ez. Viszkóz poliészter alapanyagból esetleg egy kis gyapjúval vagy akár még lycrával feldobva, hogy tartósabb, kényelmesebb, rugalmasabb és nemesebb viselet legyen. Ez már egy belépő az igazi öltönyök világába. Fontos, hogy legyen elegendő zseb benne a tollaknak, jegyzeteknek, noteszeknek, pénztárcának és persze a puskának is.

Utazó öltöny

Fontos a kényelem, az hogy ne izzadjon bele, jól szellőzzön, és a lehető legkevésbé gyűrődjön, ha vezet, könnyű mozgást engedjen, és legyen hová tennie a pénzt és az úti okmányokat – ez a TABOO Travel Suit.

Cipzáras belső zsebekkel a pénz és az útlevél tárolására, egyáltalán nem gyűrődő, kevertszálas, gyapjú-poliészter kivitel egy kis lycra hozzáadásával, hogy még kényelmesebb és még kevésbé gyűrődő legyen, s egy enyhe Teflon kezeléssel, amitől alig észrevehetően lesz csak keményebb egy csöppet az anyag, viszont, ha leönti kávéval, vagy más makacs szennyező anyaggal, egyszerűen csak lesöpri az öltönyről a cseppet, mert nem szívja be. Nem éppen a legolcsóbb, de ennél jobbat nehezen mutat.

Üzleti öltöny

Üzleti öltönyÜzletkötés – Ez már nem játék, hanem valódi háború! Az öltöny itt már fegyver. A győzelem, a kölcsönösen előnyös üzlet megkötésének elősegítője. Mutatnia kell viselőjének erejét, magas státuszát, de mindezt diszkréten, hogy tiszteletet keltsen a partnerben, de még ne visszatetszést! Ehhez egy elegendően finom, elegáns mégis strapabíró, nem gyűrődő és kényelmes darab kell. Ilyen nem sok van. Minden túlzás rontja az összhatást. Nem lehet túl finom, mert az gyengíti a pozíciót, de túl durva sem, mert az más oldalról ront a helyzeten. Nem lehet vastag, mert az izzasztó, de túl vékony sem, mert annak meg nincsen tartása, és nem bírja a strapát.

A megoldás a TABOO Business, egy öltöny, amit erre találtunk ki.

Elegendően finom anyagból van 80*2 fonalból készült, fele gyapjú, a finomságért, fele poliészter a tartásért és az erőért és egy egészen kicsi elasztán, hogy még rugalmas legyen. Az eredmény egy kényelmes, gyűrődés mentes, elegáns, de strapabíró öltöny, ami már majdnem olyan, mint egy báli, de sokat kibír. Belülről minden luxussal diszkréten felszerelve. Nem mindenkinek, csak aki megengedheti magának. Mint egy igazi fegyver vagy egy tökéletes hangszer: csak a profiknak.

Főnöki öltöny

Azoknak, akik már letettek valamit az asztalra és megengedhetik maguknak a legjobbat. Persze ez nem csak lehetőség, hanem kötelezettség is, meg kell mutatni, hogy ki az úr a házban.

TABOO Superior – Egy egészen ritka, különleges összetételt kell választanunk, ez egy s100-as, de kevert szálas öltöny lesz, 20% poliészterrel, ami nem látható, nem érezhető, mégis az egész öltönyt megfogja, erősebbé, formatartóbbá teszi. természetesen egy kis lycrával a kényelem kedvéért.

Az s100-as fonalfinomság már a luxus kategóriába tartozik, de ez az összetétel még kibírja a napi munkát. Sajnos az ára kissé borsos, még egy kicsit magasabb, mint a tiszta gyapjúé, viszont az eredmény magáért beszél. Ez az öltöny a férfi energia megelevenedése. Erő és szenvedély. Az igazi főnöknek.

Kánikula öltöny

A TABOO itt azokra gondolt, akiknek nyáron is dolgozniuk kell – öltönyben. A TABOO Hot – egy világosabb színű, elegáns, könnyű, jól szellőző öltöny, amely nem gyűrődik és puha tapintású, természetesen keverék összetételű, mint a TABOO business, de annál könnyebb és világosabb, hogy elviselhető legyen benne a nagy meleg. Próbálja ki, egészen lehengerlő érzés: ebben nem lesz ellenfele!

Színház

Itt a tiszteleté a főszerep, a kultúra szeretete, és élvezete, a megérdemelt szórakozás, természetesen megteheti, hogy elmegy egy farmerben és egy pulóverben, nem
fogják sem kinézni, sem hazaküldeni, de – az életünk annyi, mint amennyit beleteszünk – ha megadjuk a módját, az élvezet is sokkal kifinomultabb.

Egy jó öltöny emeli az este fényét, növeli varázsát, a tisztelet, amit a színészek kapnak kölcsönössé válik, Ön is sokkal többet él át, ha felkészül a megszentelt pillanatra. Igen a színházi öltöny egy költemény. Nem az övé a főszerep, de nélküle nem teljes az élmény!.

Nyaralási öltöny

Nyaralási öltönyItt a kényelem a meghatározó, a könnyed kikapcsolódás, de azért ilyenkor is lehet stílusos, igényes és elegáns, még ha nem a megszokott, hétköznapi módon is. – TABOO Holidays – Egyértelműen a természetes anyagoké a főszerep a tiszta pamuté, sőt újabban a bambuszé – és egy nem várt becsúszó – a mikroszálas poliészteré.

Ezek mindegyike könnyű, lezser, jól szellőző alapanyag, és utóbbi kettő belső szerkezetéből adódóan még több nedvességet tud fölvenni, és elszállítani, ezáltal a nagy melegben is folyamatosan kellemesen száraz,hűvös érzetet biztosít.

Ha egész öltözékünket világos színűre festett, ilyen összetételű anyagokból válogatjuk össze, nem tévedhetünk, egészen biztosan jól fogjuk benne érezni magunkat

Báli öltöny

Nincs kompromisszum, ide a legjobbat kell felvennie. Nem a tartósság számít, hiszen egyetlen alkalomról van szó, hanem az, hogy úgy mutasson öltönye, mint az álom. Nem lehet semmi másból, csak a legfinomabb s120-as tiszta gyapjú alapanyagból, gyönyörű viszkóz béléssel, hiszen nem izzadhat le a tánc közben. De egy ilyen vékony, hűvös tapintású cool wool alapanyagból készült öltönyben nem is fog. Nem teszünk rá semmilyen bevonatot, az öltönynek az est végéig jó esésűnek, puha tapintásúnak és elegánsnak kell lennie. A legfinomabb öltönyök nem a legtartósabbak, de nincs párjuk a megjelenésben, és a kifinomult nemességben.

Esküvői öltöny

Esküvői öltönyAz esküvő az öröm ideje, amikor két ember összeköti életét, valami emlékezeteset kell tenniük, hogy aztán később ez is segítse őket az összetartozás megélésében. Ezért a vőlegénynek, akárcsak a menyasszonynak, mindenképpen különleges ünnepi öltözetet ajánlok. Ez azonban kortól nagyban függ, hiszen van, aki tizennyolc évesen és van, aki hatvan vagy még több évesen nősül.

Egy charmos, jóvágású, sportos alkatú fiatalember meggondolhat egy spencer fazonú öltönyt, akár spanyol övvel, ennél biztonságosabb egy frakk vagy még inkább egy szmoking. Ha teheti akár egészen világos, sőt akár fehér színben, de a krém is jó lehet. Fontos, hogy saját arc és hajszínével és partnere megjelenésével is harmonizáljon.

A fekete kevésbé ünnepélyes, de – ha ez szempont – később inkább használható, mert egy fehér frakkot nem lehet sok helyre felvenni. Igaz a menyasszonyi ruhában sem fog máshol még egyszer megjelenni az ara.

Én azt javaslom, mivel ez egy egyszeri alkalom, adja meg a módját, és legyen rá büszke később egész életében. Lehet, hogy unokája száz évvel később is fogja nézegetni az akkor készült képeket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük