Milyen Egy Jó Ing?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Milyen Egy Jó Ing?

 

A Jó Ing Ismérvei

 

 

Ha inget tervezel vásárolni érdemes megvizsgálnod, hogy az alábbi kritériumokkal rendelkezik-e a kiválasztott ruhadarab

 

taboonak 17

 

1. Gallérmerevítővel (esetleg kivehető) árulják, ha a gallér formája ezt igényli. Ilyenek elsősorban a lehajtott gallérok és a „cutaway collar” (nyitott gallér). A gallérmerevítő többnyire műanyagból készül. Ez a gallér megfelelő ívét biztosítja, és megakadályozza, hogy a csúcsai elálljanak, főleg a nyakkendővel viselt ingeknél. A legombolt nyakú ingek puha gallérjához nincs merevítőre szükség.


2. A háta felsőrész külön szabottsága. A mérték utáni szabóságoknál alkalmazzák ezt a megoldást a két váll különböző lejtésének kiküszöbölése végett. Így ennek a résznek a külön szabása szériagyártásban (konfekció iparban) is a jó kidolgozásra utal, hisz mindenképp több munkát és anyagtöbbletet igényel.


3. A minta pontos illesztése az alkatrészek találkozásánál. A váll és az ujjrészek találkozásánál például a csíkoknak vagy a kockáknak a folytonosság látszatát kell kelteniük. Konfekcióingek esetében csak az igazán jó minőségűeknél, találunk ilyet, míg a mérték után készülteknél minden esetben ügyelnek erre.


4. Francia varrás alkalmazása az ing erős igénybevételnek kitett részein. A francia varrás egy olyan dupla öltés forma, melynek jellemzője, hogy a ruhadarab fonákján az illesztéseknél az anyag széle el van rejtve (nem interlock-kal, cérnás tisztázással készül). Ez a típusú varrat erőssé és strapabíróvá teszi az összeillesztéseket. Valamint, nem utolsó sorban, igen esztétikus is.


5. Öltéssűrűség. A varrat igen sűrű öltésekkel készüljön! A jó ingeknél egy centiméterre kb. Nyolc! öltés jut. Ez tartóssá teszi a varratot, viszont időigényesebb és precízebb munkát kíván a készítőtől.


6. A jó ing hátát hosszabbra szabják, mint az elejét, hogy lehajláskor se csússzon ki a nadrágból.


7. Az ujjrészt több hajtással fogják be a kézelőbe. A kézelő fölött plusz egy gombot varrnak, hogy az ing ne nyíljon szét a karon. A különösen jó ingeknél a gomblyuk nem függőleges hanem vízszintes.


8. És újra! A legfontosabb, hogy éppen az Ön mérete legyen! A mandzsetta lógjon ki 1-2 cm-nyit a zakó ujjából, és leengedett karral kissé a csukló alá érjen

 

altaltalt

 

Tekintse meg férfi zakó, férfi nadrág, férfi öv, nyakkendő  kínálatunkat.

 

TABOO – Éld meg a vágyaid!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük