A saját iparunk, a saját gyarapodásunk!

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

A saját iparunk, a saját gyarapodásunk!

A saját iparunk, a saját gyarapodásunk!

Széchenyi István a magyar reformkor egyik megkerülhetetlen személyisége helyesen, mondhatni mesteri érzékkel látott neki az ország felzárkóztatásához a 19.század elején a fejlett nyugattal szemben, ám példájukat követve. Tanulmányokat folytatva Angliában érett meg benne a magyar társadalom újításra való biztatása, a modernizáció elősegítése hazánkban. Megoldotta a jobbágy kérdést, ipart teremtett, önerejéből támogatta a magyar gazdaságot, egy éves teljes jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására, megépítette a Lánchidat és támogatta a vasútvonalak építését.

Elősegítette a Védegylet megalapítását és aktív szerepet is vállalt benne.

 

Védegyletmagyarországi ipar védelmére 1844-ben létrehozott egyesület.

 

A Védegylet tagjainak előírta, hogy szükségleteiket (legyen az bármilyen) elsősorban a magyar ipari termékek és szolgáltatások segítségével kell fedezni. Ez támogatta a magyar gazdaság működését és a szolgáltatásokért kifizetett pénzösszegeket a határokon belül tartotta. Az egyesületnek köszönhető, hogy a korabeli feljegyzések szerint 1845-ben 95 ipartelep létesült és hatása alatt 1 millió pengő forint alaptőkével gyáralapító részvénytársaság alakult.

1850-ben, hat évi fennállás után a Védegylet megszűnt.

Úgy gondolom, a mai magyar embereknek és a magyar gazdaságnak is szüksége lenne egy „védegyletre”. Nem intézményes formában, hanem alulról, a polgárok által építkezve. Hogy támogassuk a saját vállalkozásaink, támogassuk egymást.

Nem nehéz, csupán egy kis odafigyelés kell. Élelmiszereknél könnyedén megtalálhatjuk a kis trikolór zászlót a csomagoláson, műszaki vagy egyéb más cikkeket vásárolhatunk kiskereskedésekben, ruhaneműt olyan boltokban,outletekben ahol biztosan tudjuk: magyar a tulajdonos és magyar embereknek ad munkát a tevékenységével.

Magyar termékek vásárlásával nem csak a saját és honfitársaink megélhetését, a magyar ipart támogatjuk, hanem ezzel meggátoljuk a tőke országból való kiáramlását és versenyképesebbé tehetjük tesszük országunk.

Ajánljuk a TABOO termékeit Önöknek, mert számunkra fontos, hogy a garantált minőség mellett, megbízható forrásból szerezhessék be mindennapjaik ruhadarabjait.

TABOO – Éld meg a vágyaidat!
felhazsnált források:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Reformkor
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9degylet_(reformkor)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük