Inggallér

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Inggallér

Inggallér

 

AZ INGGALLÉR FORMÁJA HATÁROZZA MEG AZ ING STÍLUSÁT


Megjelenésedet rendkívüli mértékben befolyásolja az inged,  mivel többnyire az első pillantással az arcodat mérik föl, az ing gallérja döntő.

Alapvetően állógallérokat és lehajtott gallérokat különböztetünk meg.

A XIX. század végéig az állógallér különböző változatai voltak az uralkodók. A gallér szélességét mindenkor a nyakravaló mérete szabta meg. A lehajtott gallér fokozatosan felváltotta az állógallért, s az utóbbit századunk harmincas éveitől már csak szmokinghoz és frakkhoz viselik.

 

GALLÉROK ÉS ARCFORMÁK


Ha az arca ovális és arányai átlagosak: a legtöbb gallértípust viselheti, csak arra ügyeljen, hogy a gallér mérete az arca és teste méretéhez igazodjon.

Ha arca hosszú és keskeny: közepes hosszúságú, enyhén széles gallért válasszon! A túlságosan széles gallér még jobban kiemelné arca keskenységét. Kerülje a hosszú, vékony gallért, mely feleslegesen nyújtaná még jobban arcát.

Ha arca széles vagy kerek: a kissé hosszú és keskenyebb gallér vékonyítja arca kerekségét. De a túl hosszú is felhívhatja a figyelmet az problémára. Kerülje a kerek és a széles gallérokat is, mert ezek kiemelik az arc kerek formáját.

Ha nagyon hosszú a nyaka: a gallért meg kell emelni kb. fél cm-rel. A zakó gallérmagasságát is ehhez kell igazítani.

Ha túl rövid a nyaka: alacsonyabb, keskenyebb gallért válasszon, hogy ne tűnjön zömöknek. A zakó gallérmagasságát ebben az esetben is arányosan igazítani kell.

 

A végén még egy fontos dolog: ügyeljen arra, hogy gallérja megfelelő méretű, már kényelmes de még nem túl bő, mindig hibátlan, tiszta és szépen vasalt legyen.

Ne legyen foszló, kopott, ez az egész összbenyomást tönkreteheti.

Kényesen ügyeljen ezekre a részletekre, gondoljon bele: a gallér közvetlen az arca mellett van, így rögtön szembe tűnik, ha koszos, gyűrött vagy szakadozott. Ha nyakkendőt hord,a zing felső gombját feltétlen gombolja be. Hiába kényelmes, nagyon visszataszító, ha a kényelem kedvéért kigombolja, és széthúzza a gallért, és azt csak a nyakkendő tartja össze! Vegyen inkább egy vagy két számmal nagyobb inget, hogy kényelmes legyen!

 

TABOO – Éld meg a vágyaidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük