Hogyan válasszunk inget?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Hogyan válasszunk inget?

Hogyan válasszunk inget?

 

Előszöris tudnia kell saját nyakkör bőségét cm-ben megadva. Ez az a szám, adja a vásárlandó ing méretét. Jobb ingeknél esetleg megadják a testmagasságot is, ez az ingujj és a testrész hossza miatt érdekes.

Az ing akkor megfelelő méretű, ha a legfelső gomb begombolása után még egy ujja kényelmesen befér az ingnyak és a nyaka köré. Így biztos kényelmes viselet lesz, és a nyakkendő is jól fog állni.

Tehát, ha nyak kerülete legalul, szorosan mérve 42cm, akkor , hogy az ujja kényelmesen beférjen, 43-as, sőt inkább 44-es inget javaslok. De a legjobb – bár ezt a legtöbb helyen nem engedik meg – föl kell próbálni vásárlás előtt!

Ellenőrizze még az ing vállának elhelyezkedését (ne lógjon túlságosan), bőségét (lazán kövessen teste vonalát), ujjának hosszát: ne legyen túl rövid – érjen enyhén a csuklója alá, de a  túl hosszú sem kényelmes: túl sok bőségránc keletkezik a mandzsetta résznél, mert egyik sem kívánatos és nem elegáns.

Az ing, akár lezser, akár alkalmi, a legfontosabb ruhadarab a színek kiválasztása szempontjából, hiszen ezt viseli az arcához legközelebb. Sportos öltözetben az ing színe egész külseje alaptónusát meghatározhatja. A hivatali és alkalmi ingek mellett ugyan a zakó és a nyakkendő is számít, mégis az ing a legnagyobb összefüggő színes felület az arca mellett.

Ha inget vásárol, mindig ellenőrizze, hogy miből készült. Mivel az ing közvetlenül a bőrhöz ér, ugyanúgy kell kiválasztani, mint egy fehérneműt. A jó és kényelmes ing 100 % pamutból vagy a könnyebb kezelhetőség véget enyhén – maximum 20-30% szintetika – kevert szálú pamutból készül. Ebben az esetben a természetes és szintetikus szál előnyös tulajdonságai ötvöződnek.

Ellenőrizzük, hogy az ing ujja enyhén a csuklóhajlat alá ér, és a vállbőség szabad mozgást tesz lehetővé.

A nevéhez méltó ingnek egyetlen zsebe van és egy sem, ha különösen elegáns ing.

Ügyeljünk rá, hogy legyen legalább két tartalékgomb az ing aljába varrva – egy a kézelőnek és egy az elejére (illetve plusz egy a gallérhoz, ha van rajta

 

Rövid vagy hosszú ujjút?  Milyen főbb fazonok vannak egyáltalán? Mit válasszon?

 

Mit, mivel? Mit, mivel ne?

Milyen bosszantó hibákat követhet el, amik miatt, esetleg megmosolyoghatják, lesajnálhatják?

 

Ha választ szeretne kapni ezekre a kérdéseke, iratkozzon föl hírlevelünkre!

 

Cserébe ingyen megküldjük „Az Megjelenés Művészete” c. írást.

TABOO – Éld meg a vágyaidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük