Fontos Tudnivalók a Fotózásról

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Fontos Tudnivalók a Fotózásról

A Taboo Fotóstúdió az elérhető legjobb technikával a lehető legjobb képek készítését tűzte ki célul. Az elkészített képeket csomagokban értékesíti.


Melyik csomagot válasszam?

A fotózás során az idő elteltével – még profi modellek esetében is – egyre oldottabb, jobb a hangulat, amitől érdekesebb, jobb képek készülnek, emiatt, ha teheti, javaslom minél nagyobb csomag választását.

Milyen csomagok választhatóak?

I . Akciós – az első 100db nyers és 5 db retusált fotó – 45 perc – 15.000Ft 

II. Közepes – az első 200db nyers és 10 db retusált fotó  – 90 perc – 30.000Ft

III.Nagy – az első 400db nyers és 30 db retusált fotó – 120 perc – 50.000Ft

IV.Profi – az első 800db nyers és 60 retusált fotó  – 240 perc –100.000Ft 


A csomagok és a díjazás nem az idő, hanem az elkészített jó

Akciós csomag – 100 nyers fotó + 5db retusált 
A fotózás időtartama: 60 perc 

A legkisebb, kezdő csomag. Leginkább önéletrajzi, Közösségi Médiás vagy egyéb internetes felhasználású portré kép készítésére elegendő. A fotózás során összesen 100 db kép készül, ezeket kapja meg, ezek közül választhatja ki a 5 db retusálandót.
 

NORMÁL FOTÓ – 200db nyers fotó + 10 retusált
A fotózás időtartama: 90 perc 

Belépő csomag, két-három fő önéletrajzi, Közösségi Médiás vagy egyéb internetes felhasználású portré képei, esetleg kisebb családi vagy jegyes fotós alkalmak megörökítésére elegendő. A fotózás befejezése után a megkapott első 200db teljes méretű nyers képből kell kiválasztani a retusálandókat.
 

NAGY CSOMAG – 400 nyers fotó+ 30 retusált
A fotózás időtartama: 90 perc

Egy átlagos felhasználásra, jó képek elkészítéséhez ajánlott csomag. A szereplőknek van ideje ráhangolódni a fotózásra, több különböző ruhát vehet át.400 db nyers fotót és ebből 30db retusáltat kap

PROFI CSOMAG – 800db nyers fotó+ 60 retusált
A fotózás időtartama: 240 perc

Komolyabb portfolió, nagyobb feladatok, vagy események megörökítésére elegendő idő. 

A meg nem vásárolt képek a fotós tulajdonában maradnak, aki jogosult azokat értékesíteni.

Hogyan kapja meg a képeket?

Az elkészült képekből a technikailag jókat kapja meg a készítés időrendi sorrendjében. Ha pl a vaku miatt becsukódik a szeme, vagy éppen az arca elé teszi a kezét vagy csak a háta, a feneke látszik, vagy a végtag hibásan csonkolt, rossz fotó készül, törlöm. A fotózás alatt az elkészült képeket – ellenőrzés és elfogadás céljából – folyamatosan bemutatom. Ha az Ön csomagjában foglaltnál – az idő túllépése nélkül – több kép készül, azokról vízjellel ellátott miniatűröket kap, amelyek alapján el tudja dönteni, hogy csomagja upgrade-jével megrendeli-e a többlet fotókat. 

A kiválasztott csomagnak megfelelő összes jó nyers képet a fotózás után 3 napon belül – teljes méretű JPG-ben, az Interneten keresztül kapja meg. A megosztott képeket célszerű azonnal letölteni és elmenteni. Ha a fotózásra hoz magával megfelelő méretű HDD-t vagy pendrive-ot, ott helyben is megkaphatja a nyers képeket. A képeket megosztás után max. egy hónapig őrzöm meg, azok tárolásáért vagy a későbbi elveszítéséért felelősséget nem vállalok. A retusált képek felhasználási célja szerinti felbontást előre meg kell adnia. (nyomtatás, a nyomtatni szándékozott képek mérete, Internet stb.) A képek megosztáshoz és utána letöltéséhez meg kell adnia egy vagy több működő gmail-es e-mail címet.


Mit jelent a nyers kép?

Nyers kép a kamera által készített JPG vagy RAW formátumú fénykép. A JPG tömörített állomány, a RAW képek méretének kb 10%-a. Ez a legáltalánosabban használt képformátum. A nyers képek átadásakor a gép által készített teljes méretű JPG formátumot kapja meg.

Mire jó a RAW formátum?

A RAW vagy nyers formátum, a kamera által készített, nagyméretű, változtatás nélküli kép formátum. Rengeteg információt és korrekciós lehetőséget tartalmaz. Ez az előnye és a hátránya is egyben. Nagy mérete miatt nagy tárolási helyet igényel és a kép feldolgozásához is erősebb, gyorsabb gép vagy több idő szükséges. 

Felhasználásához – Internet vagy nyomtatás – fel kell dolgozni. A RAW formátum a feldolgozás nyersanyaga. Az elkészült nyers képeket bármely felhasználási célhoz tanácsos retusálni. A nyers képeket nem javaslom sem kinyomtatni, sem az Interneten felhasználni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük