Férfi Kabát Alapanyagok Kiválasztása a Taboonál 1. rész

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Férfi Kabát Alapanyagok Kiválasztása a Taboonál 1. rész

Férfi Kabát Alapanyagok Kiválasztása a Taboonál

1.rész

Ki hitte volna, hogy ennyire bonyolult?

A Taboo nagyon alaposan, és időt nem kímélve választja ki az alapanyagokat, amikből termékeit összeállítja.

Egy kis alapanyag és határozó, ha megkérdik a barátaid: mitől ilyen finom tapintású az új kabátod?

A TABOO-nál alaphozzáállás a megbízhatóság, a kényelmes viselet, a tartósság, gyűrődésmentesség és kellemes tapintás –  rövidebben a magas minőség.

Néha ezt kicsit már túlzásba is visszük. A télikabátjaink megalkotásakor is a végletekig elmegyünk, hogy a lehető legtöbbet és legjobbat adjuk.

Nézzük hát sorban, miért esett a választásunk arra a bizonyos anyagra, miért ez a legjobb anyag, miért elégedettek azok az emberek, akik használják és miért közkedvelt igazán.

A moher

moher kecske Férfi Kabát Alapanyagok Kiválasztása a Taboo nál

A moherkecske szőrét nevezik mohernek. A moher túl szúrós így csak kevert szálas anyagokba lehet használni. Hasonló hő tartási tulajdonságai vannak, mint a kasmírnak és az angórának, de szúróssága miatt nagy tisztasággal ritkán használják a kabátoktól eltérő ruhadarabok anyagának szövésére. Más, szintetikus vagy természetes anyagokkal vegyítve szúróssága csökken, tartása a vele összeszőtt anyagok tulajdonságainak hatására változhat.A moher ugyan kiváló alapanyag, de a férfi kabátok kreálásánál nem jól alkalmazható.

 

 

Az angóra

angora nyul 300x189 Férfi Kabát Alapanyagok Kiválasztása a Taboo nál  Az angóra tenyésztett angóra nyulakból származik, az állatokat évente akár négyszer is nyírják. Szőrük rendkívül finom és könnyű, a vízgőzt igen jól magukba szívja. Az anyag maga meglepően puha, még a megfelelő kémiai kezelések után is, ezért gyakran használják kabátokhoz. Szövés után formatartása enyhén csökken, így szükséges keverni más anyagokkal. Az angóra -puhasága és tartása miatt- alapvetően hölgyek által kedvelt szövet. Tartóssága sem a legjobb. Nem a legjobb a férfi igényekrhez: a kabát tartós, meleg, elegáns puha tapintású, de erőt sugárzó legyen. Az angóra anyag majdnem megfelelő, de tovább kellett keresnünk a legjobbat…

Végül, hogy melyik anyagot választottuk kabátjaink kiemelkedő minőségének garantálásához, kiderül a következő cikkből!

TABOO – Éld meg a vágyaidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük