Dress Code ABC

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Dress Code ABC

 

Dress Code ABC

 

 

Amennyiben kaptál már hivatalos meghívót, melynek olvasása közben, egyre inkább kezdtél kétségbeesni, segítünk, hogy a következő alkalommal, ne remegő lábakkal kezdd el megfejteni, mit is jelent a meghívón megjelölt, elvárt viselet.

 

 

 

 

 

White tie, Ultra formal

 

dress-code

Nincs mese, ez bizony a legelegánsabb, legformálisabb megjelenést jelenti. Én Nőként, személy szerint szívesen pompáznék  ezen az eseményen szívem választottjával, mikor Ő fehér (kézzel kötött) csokornyakkendőben,fekete frakkban, hófehér piké anyagú, kemény mellrészes ingben, fekete lakkcipőben van. Kiegészítője a speciális escarpens cipő és a hófehér nadrágtartó.



Black Tie


Valószínű ezért is a hölgyek rajonganak inkább, bár ez egy árnyalatnyit visszafogottabb az előzőnél. Fekete szmoking, fekete, kötött csokornyakkendővel, dupla mandzsettás fehér ing, lehetőleg díszgombokkal, borjúbőr, vagy lakkcipő. Kiegészítő: hófehér díszzsebkendő, fekete spanyolöv.

 

Black Tie Optional, Black Tie Invited



Hangulatodtól, ruhatáradtól függően választhatsz, hogy fekete szmokingot, vagy sötét öltönyt veszel fel visszafogott nyakkendővel.

 

elegans3  reszes oltony


Casual, azaz „Laza, elegáns „



Ha ezt olvasod, megnyugodhatsz, ez egy kötetlen rendezvényt takar, ami hétköznapi viseletet jelent. Ennek ellenére a sportos öltözéket és a farmert, itt is felejtsd el.  



Smart casual

 

Szintén nincs megkötés a ruházatra. Egy kicsit formálisabb ugyan megjelenés, de még mindig nem alkalmi viseletet jelent. Javaslat: szövetnadrág, inggel, zakóval.

 

 

 

 

 

Formal

Vagy szokták még, official, halb official – hivatalos vagy fél hivatalos – megjegyzésekkel, küldeni a meghívót.  Nem, ez sem farmert, vagy sportos öltözetet jelent. 6 óra előtt és után is rendben van  a sötét öltöny, nyakkendő, ing.

 

 

image.jpgFormal, black-tie optional



Az előzővel megegyező, kivéve, hogy 18:00 után „black tie” a viselet.

 

Informal



Hétköznapi viselet- persze nem farmer, vagy sport szerkó. Ing, nyakkendő, nadrág.

 

 

Semi-formal

18:00 előtt öltöny, utána sötét öltöny, nyakkendő

Business Formal

Megegyezik a Semi- fomal-al.

A formális megjelenés, mindig zárt öltözéket jelent, azaz hosszú nadrág, zárt cipő, hosszú ujjú ing.  A meghívón szereplő öltözéktől csak nagyon kivételes esetben térj el (pl. külföldön váratlan meghívást kapsz).


Tekintse meg; alkalmi öltöny és esküvői öltöny, zakó, férfi ing, nyakkendő kínálatunkat.

Makádi Liza

 

Taboo – Éld meg a vágyaidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük