A Női Kosztüm Viselete, Egyenlő Lenne az Emancipált Nők Képével?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

A Női Kosztüm Viselete, Egyenlő Lenne az Emancipált Nők Képével?

Milyen típusú női kosztüm viseletek léteznek, és vajon mindegy melyiket veszem fel, ha határozott, céltudatos vagyok, akkor mindenképp rám sütik az emancipált nő bélyegét?

 

Mit is jelent az emancipált nő fogalma? Az emancipáció szó lexikális jelentése,a Wikipédia alapján; az alárendeltségből, függőségi helyzetből, az elnyomás alóli felszabadítás, az egyenjogúsítás.

 

 

Az emancipált nő fogalma, mára nálunk, vagy egy misztikus háló szobai vágyálmokban megjelenő női alakot, vagy egy törtető, mindenkin átgázoló, mindenkit leigázó, férfiakkal versenyző nőt jelent. A valóságban, pedig a női egyenjogúság, az azonos munkakörben, azonos fizetést, a munkakörök betöltésére azonos lehetőséget és az ehhez hasonló dolgokat jelenti.

A Szex és New York című sorozat, a férfiak rémálma, de mégis Samantha alakját, szinte mindannyian ismerik. Samantha talán jól tükrözi, az emberek fejében megforduló emancipált női alakot. A női kosztüm viselete, a lehengerlő modora, a nyílt, gátlástalan szexualitása, az abszolút egyenjogú női képet festi le. DE! Ő is ellágyul, ha szerelmes lesz, ha beteg lesz, ha belefárad a határozott, mindig a verseny élén álló női szerepbe.

Tehát mitől lesz valaki emancipált? A női kosztüm viselettől, a viselkedésétől?
Leginkább a magatartásától, de a viselt ruha és az abban keltett benyomás szorosan összefügg.

Számtalan női kosztüm lóg a szekrényemben. Vannak női kosztüm darabok, melyeket, ha felveszek, akkor nem tudok nem határozott lenni, nem tudok nem egyenes háttal, és felemelt fejjel járni, nem tudom a gyenge nő képét mutatni. Hiszen miért is vettem meg pont ezeket a női kosztüm darabokat?

 

  • – a főiskolai időszakban, a vizsgákra kellett a női kosztüm, hiszen, itt határozott, a tudásában megingathatatlan, felkészült vizsgázó képét kellett mutatnom
  • – később, a munkakörömből kifolyólag, a tárgyalásokon, szintén kellett a női kosztüm, mely eleganciát és határozottságot is tükröz, melyben méltó tárgyalópartner lehetek
  • – a munkahelyemen is egy bizonyos pozíció megkövetelte, elvárta a vezetőség is, valamint, a munkakörömmel járó irányítási feladatok.

Mindezek ellenére, elismerem a férfiakat, nem versenyzek velük és igen, a nőknek szükségük van a férfiakra. Határozott vagyok, ami rémisztő lehet, de amint kilépek a munkavilágából, én is csak Nő vagyok, akinek igen is jól esik, a sok-sok döntés után, a kemény, magabiztos viselkedést felcserélni a lágy, nőies-nőre. Nyilván nehéz, mert ha megszokod, hogy irányítasz, döntesz, gondolkodsz, baj esetén simán visszatérsz ebbe a szerepkörbe. Amennyiben van melletted valaki, akiről tudod, hogy nyugodtan rábízhatod magad, mert Ő is látja a gondot, és megoldja, hogy Te nyugodtan hátradőlhess, és élvezhesd a biztonságot, melyet a szeretet férfi ad, akire fel tudsz nézni, mert mellette, nem kell erősnek, mindig tettre késznek mutatnod magad, akkor ez sem jelent problémát.

Neked hogy sikerül összeegyeztetni, a két szerepkört? A határozott, döntéshozó, irányító nő szerepét, a lágy, meleg otthont teremtő, gyenge nő szerepkörével?

M.L.

 

Taboo – Éld meg a vágyaidat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük