A Kabát – eternális!

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

A Kabát – eternális!

A Kabát – mindörökké!

A kabát régen és ma

Már írtunk a kabát védelmező funkciójáról, de társadalmi szerepe, ennél sokkal több, mondhatni: a kiegészítők koronázatlan királya. Gondoljunk csak bele: ha csengős orrú cipőt látunk egy régi festményen, udvari bolondra, vagy tradicionálisan díszes lovagi-ünnepi öltözékre gondolhatunk – és mitől függ ez? A felsőruházattól, ingtől, tunikától (ami egyfajta kezdetleges kabátként értelmezhető). Vagy gondoljunk éppen egy huszár mentére, Bocskay öltönyre, amiket össze nem lehet téveszteni más ruhadarabokkal: egyből tudjuk miről van szó.  Egy valamire való, minőségi kabátnak a világ bármely részén örvendenek.  Rengeteg dolgot elárulhat rólunk, hogy milyen kabátot viselünk.

Évszázadok, sőt, meg lehet kockáztatni, hogy évezredek óta fontos darab és hasonló fontosságú mint a XII. században megjelent első, harisnya szerű nadrágok Európa szívében. Először az eurázsiai lovasok kezdték alkalmazni, hiszen nadrágban könnyebbé vált a lovaglás. Emellett arányosan fejlődött maga a “kabát” is, mely megannyi fajtában, fazonban terjedt el és még talán ennél is több megnevezése volt. A “kabát” szavunk perzsa eredetű szó és szláv közreműködéssel került nyelvünkbe mint a “csárda” vagy a “király” szavaink.

kabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy toldott, szögletes szárnyú, gyakran kétsorgombos ruhadarab (ujjas). Nők és férfiak egyaránt használják. Általában sötét színű szövetből (szürke, barna, fekete) készülnek, ritkábban bársonyból, vagybáránybőrből. Kihajtható gallérja gyakran prémes.

Forrás: Wikipédia

Természetesen a kabátnak is illeszkednie kell  a ruházat többi részéhez, ha az éppen üzletialkalmi, vagy munkavégzésre hivatott. Az a logikus, ha szinte a teljes ruhatárunk (öltöny, nyakkendő, ing, zakók, nadrágok stb) passzol a kabáthoz. Ez csak első elgondolásra tűnik nehéznek, hiszen a kabátok nagy többsége fekete, így ehhez a színhez megkockáztatható, hogy az összes szín remekül passzol.

 

ferfi telikabat2 200x300 A Kabát – eternális!

Választéka bőséges és szerteágazó. Ha választunk,  Kérjünk bátran segítséget az eladóktól! Nyugodtan próbáljunk pulóvereket, hosszú ujjú pólókat a kabátokhoz,dzsekikhez. Fontos még, hogy kényelmesen mozogjunk a kabátban, legyen az autós kabát3/4-es, gyapjúkabát, hosszú kabát. Ha webshopból rendelünk, mérjük le körültekintően a méreteinket és telefonon egyeztessünk, hogy mindannyian megelégedettek lehessünk!

Kiváló minőséget kaphat elfogadható áron!

 

TABOO: Éld meg a vágyaidat!

Felhasznált forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kab%C3%A1t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük