A Galléros Ing, vagy „Póló – Ing”Története

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

A Galléros Ing, vagy „Póló – Ing”Története

GA tibeti ”pulu” játéktól, a világ meghódításáig

A póló – ing, vagy galléros póló története kötődik, egy ősrégi Tibetben játszott labdajátékoz, melynek neve „pulu” volt, valamint a francia, René Lacoste teniszbajnokhoz. 

A „pulu” labdajáték szép lassan terjedt el a világban, a 7. században a perzsák játszották, majd Indiában, ahol már „polo” néven volt ismert, és így jutott el a brittekhez.

A játék lényege; hogy a játékosok lovon ülve fabottal ütötték, a bambuszból, vagy fából készült golyót.

A brittek a 18. században, a sportoláshoz, hosszú ujjú kötött inget viseltek, melyet pólóing néven forgalmaztak, ez a ma hosszú ujjú póló – ing őse.

Rene Lacost, aki 1904-ben született, és a 20-as években már sikeres teniszjátékos volt, úgy találta, hogy a brittek által használt galléros férfi póló, kényelmesebb és alkalmasabb a teniszjátékhoz is.Rene Lacoste 1926-ban játszott először a nagy nyilvánosság előtt ilyen férfi pólóban. Egy legenda szerint, fogadást kötött egy meccsre, a tét egy krokodilbőr táska volt. Így ragadt rá a Krokodil becenév, mely a Lacost termékeken- így a férfi pólókon is megjelenik, 1927 óta.


1933- ban André Giller gyárossal alapított divatcéget. Így elkezdődött a galléros pólók gyártása.

Khaki Galléros Piké

A sportban a galléros póló 1950-es, 60-as években lett népszerű. 1972-ben Ralph Lauren a divattervező, a galléros pólót, fölvette a kollekciójába, „pólóing” elnevezéssel, azóta lett ismert és közkedvelt férfi póló és, ma már női póló viselet is.

Ma már a galléros pólók széles választéka kapható az üzletekben; a rövid ujjú póló változata, a hosszú ujjú póló, a gombos, a cipzáros, színes, mintás póló –ing.Almazöld Galléros Piké

A galléros póló sok helyen munkaruha is, télen a hosszú ujjú póló, nyáron a rövid ujjú póló változata.Fekete Hosszú Ujjú Póló

A póló – ing hordható sportoláshoz is, valamint zakóval a sportos elegancia képviselője is lehet.

Forrás: wikipédia

A galléros póló darabokhoz jól jöhet a férfi zakó, vagy a férfi nadrág, valamint a férfi pulóver is, de a férfi dzseki kínálatunkat is érdemes megnézni.

Taboo – Éld meg a vágyaidat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük