A Férfi Illata

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

A Férfi Illata

A Férfi Illata

 

Egy sikeres férfi gardróbjában nemcsak ruhák, hanem különféle illatok is helyet kapnak, hogy a különböző alkalmakra a megfelelő dress code mellett ki tudják választani a megfelelő parfümöt. Az Askmen.com alapján a 2010 legmenőbb férfi parfümjeit mutatjuk be.

Egyetlen illat viselése könnyen unalmassá válhat, és nem biztos, hogy jó ötlet egy randevúra ajánlott parfümöt az üzleti tárgyaláson is bevetni, vagy fordítva. Érdemes kialakítani egy illatgardróbot, hogy a munkahelyen, egy esti randevún, a szabadidőnkben és egy hivatalos eseményen a megfelelő illatot használjuk.

2010 legmenőbb férfiparfümjeiben a maszkulin aromák virágos és citrusos jegyekkel keverednek. Néhány tipp következik, hogy mikor, melyiket érdemes viselni.

Munkahelyre

A lényeg az óvatosság. Nem az a cél, hogy húzzunk kondenz csíkot magunk után és a távozásunk után 20 perccel is tudják, hogy végigmentünk a folyosón, ezért csak kis mennyiségben használjuk a parfümöket. Elég egy kevés az ing gallérja alá és a nyakra.

tom ford 300x300 A férfi illataTom Ford Grey Vetiver nevű illatában a grapefruit, a szegfűbors, a szerecsendió és vetiver jegyei keverednek. A vetiver egyébként az idei év legtrendibb illatainak egyik alapvető összetevője. A Grey Vetiver nevet viseli és maga Tom Ford a modell. Ősztől a Magyar üzletekben is!

Kenneth Cole Vintage Black nagyvárosi, maszkulin, energikus illat rózsaszín grapefruit és lime jegyekkel. Ahogy telnek az órák, a fehérbors, levendula, tequila és szantálfa is érvényesül. Ez az a parfüm, aminek jó, ha mindig szorítunk helyet a poggyászunkban, akkor is, ha utazunk.

 

Randevúra

davidoff 300x300 A férfi illata
Az ilyen alkalmakra egy kicsit több parfüm használata is megengedett, és nemcsak a nyak környékén. A hódítás sikerét növelheti a Davidoff Hot Water nevű illata, amiben a pacsuli, a a szegfűbors és az abszint keveredik.

Az Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme nevű parfümben a vetiver, a cédrus, a bergamot, a levendula és a kardamom keveredik. Lágyabb, kevésbé tekintélyt parancsoló illat az intim pillanatokra, anélkül, hogy viselője férfiassága a háttérbe szorulna.

Hivatalos eseményekre

canali 150x150 A férfi illata
Ilyenkor az illatválasztással is jelezni kell, hogy elszakadunk a hétköznapoktól. Az ideális “alkalmi” parfüm nem túl lágy, ugyanakkor nem túl erős vagy szexuális. A legmenőbb férfiparfümök egyike aCanali Men kitűnő választás az ilyen eseményekre. Virág és citrus, ananász, klementin, bergamot, jázmin és koriander is szerepel az illat az összetevői között.

 

Szabadidő és sport

lanvin sport 150x150 A férfi illata
Parfümöt nemcsak a különleges alkalmakra vagy munkahelye érdemes használni. Főleg, hogy ilyenkor általában több időt töltünk hölgytársaságban, vagy legalábbis törekszünk rá. A Lanvin L’Homme Sport illata egyszerű, mégis vonzó. Először a pézsma illata hívja fel viselőjére a figyelmet, utána a bergamot és a pacsuli érvényesül.

 

TABOO -Éld m,eg a vágyaid!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük