Feketét feketével?

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Feketét feketével?

Feketét feketével?

Önnel is bármikor megeshet!

ing fekete Feketét feketével?Mint magát illemtudónak gondoló férfi, tartottam magam a régi szabályhoz: inget felvenni csak szépen, tisztán, gyűrődés nélkül! Emlékszem gyermekkoromban az édesanyám mindig megszidott ha az ingem gyűrötten, hanyagul begombolva vagy piszkosan akartam felvenni. Egy reggelen hasonló problémával találtam szemben magam.

Majdnem az összes ingem a szárítón pihent. Aznap úgy gondoltam, hogy ki kellene mindegyiket mosni mert már sokat álltak a fogasokon és ami tiszta is, rászállhatott a por. Száradás után amelyiket kellett kivasaltam,  összehajtottam vagy vállfára tettem.

A száradás és a hajtogatás közt eltelt egy egész nap. Aznapra otthoni olvasgatást terveztem, tanulást és egy rövid sétát a környező utcákban. Elképzelésemet keresztül húzta egy régi barátom telefonhívása. Aznap lesz a nyilvános szakvizsgája és sajnos elfelejtett időben szólni, de szeretné ha ott lennék.  Végül igent mondtam. Ekkor jelentkezett az probléma: tisztanadrágom volt a vizsgára, ingem és nyakkendőm is, de az ing és a nyakkendő színe megegyezett: fekete volt mindhárom.

nyakkendőimet is mostam, 30 fokon és már izzítottam a vasalót is alacsony hőfokra.

Mivel más választásom amúgy sem maradt, gondoltam a problémát megoldom egy mestervágással úgy, hogy eleget teszek a megjelenésnek, az íratlan dress code-nak és még stílusos is maradok.

Felvettem a nadrágot. Felvettem az inget és a legfelső gombját szabadon hagytam. Felvettem dupla windsor kötéssel anyakkendőt és egy kicsit sportosra eresztettem. Már csak egy karóra, egy fekete cipő volt hátra és a napszemüveg.

A vizsga egy régi iskola hűvös termében volt így még bele sem izzadtam igazán a ruhába. A barátom nagyon hálás volt és még az ismertségi körünkből néhány hölgy megdicsérte a „komor” összeállítást.

Nem volt a legesztétikusabb és kifinomultabb döntés, de megállta a helyét. Elértem a célom, hogy elegánsanés ízlésesenjelenjek meg egy eseményen. Újra bebizonyosodott: a fekete ing és a fekete nyakkendő univerzális darabok a készletemben.

 

Mindkettő beszerzését a TABOO-nak köszönhetem.

JT

TABOO: ÉLD MEG A VÁGYAIDAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük