Nyakkendőkötés mesterfokon

Vestibulum commodo volutpat laoreet
2014-05-08
Az első találkozás az anyóssal
2016-03-25
Show all

Nyakkendőkötés mesterfokon

Nyakkendőkötés  mesterfokon
Hogyan is?

 

Nyakkendőkötés mesterfokonNem elhanyagolható a legtöbb országban ennek a sokat használt és sokat felhasznált darabnak a jelentősége. A legtöbb helyen kikerülhetetlen viselet. Nálunk, Magyarországon, a helyzet kissé más és összetettebb. A korunkbeli nyakkendő viselés még gyermek cipőben jár, kevésbé elterjedt a viselete mint más európai országokban.  Az elegáns,modern megjelenés ma már szinte elképzelhetetlen nélküle.

A nyakkendőnek ma már megannyi formája, színe, mintázata van. Színekés mintázatokmelyek örök klasszikusak, mondhatni divatállóak. Fontos, hogy tabuk nélkül tudjunk megvitatni egy ilyen fontos kérdést.

Nem szabad megfeledkezni bizonyos bevett gyakorlatokról, tévhitekről. Megoszlanak a vélemények, hogy “mihez kell passzolnia” a nyakkendőnek. Az ing színéhez? Az öltönyhöz? Bőr-, szem-, hajszínünkhöz? Legyünk kezdők, vagy vérprofik mindig mértékkel és körültekintéssel párosítsunk! Ha kedvünk és esztétikai érzékünk úgy kívánja: válasszunk nyakkendőt az inghez, attól sötétebb vagy világosabb árnyalatút, vagy az öltönyhöz inget, nyakkendőt, más kiegészítőket. Ami a legfontosabb: mi magunk, jól érezzük magunkat a bőrünkben, öltönyünkben.

Érdekességképpen egy rövid idézet a magyar Wikipédia egy cikkéből, ami kitér a nyakkendőre:

Öltözék

A hivatali életben a férfiak alapviselete a sötét öltöny: kék, szürke vagy „földszínű” barna, a zokni sötét, lábszárat takaró, a cipő fekete és elöl fűzős. Lehetőleg rövid, de mindenképpen ápolt haj, rövid, ápolt körmök. Az ingnyak és a kézelő nem lehet kopott. Zakót és nyakkendőt a saját irodáján kívül kötelező viselnie, még kánikulában is. A férfiak nem hordanak ékszert, kivéve karikagyűrűt, vagy a végzettséget jelölő, elismerésként kapott, illetve családi pecsétgyűrűt. Az ing alatt hordhatnak ékszert. A nyakkendőtű nemkívánatos. A zakó hajtókáján lehet kitüntetés, vagy valamilyen klubhoz tartozást jelölő jelvény, de pártjelvény nem! A nyakkendő összhangban van az öltönnyel és az inggel, a nadrág övéig ér.

A nyakkendő, mondhatni korona az öltözékünkön, annak eleganciáján.

nyakkendo2 Nyakkendőkötés mesterfokon

Egy kis odafigyeléssel, vagy segítség kéréssel megelőzhetőek a tájékozatlanságból eredő rossz döntések.

Akar Ön rosszul dönteni?

Ha nem, térjen be hozzánk, írjon nekünk, kérdezzen! Ha elbizonytalanodna, garantáljuk, problémáját haladéktalanul megoldjuk, sőt, munkatársaink tudásuk legjavával támogatják Önt, hogy megjelenése hibátlan legyen!

TABOO: Éld meg a vágyaidat!

Felhasznált forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Protokoll_(illem)
http://en.wikipedia.org/wiki/Necktie

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük